Kliniske studier

Flere norske og internasjonale kliniske studier har vist at fiskeproteiner er gunstig i forhold til blodsukker, diabetes 2, overvekt, fedme og mage- og tarmhelse:

Fiskeproteiner kan redusere blodsukkeret etter et måltid, fasting blodsukkeret, forbedre insulin funksjoner samt å redusere kolesterolet i blodet.

https​://​www.​ncbi​.nlm​.nih.​gov​/pubmed​/2264​7247


Fiskeproteiner bidrar til mindre fett i kroppen, lavere kolesterolnivå i blodet samt lavere blodsukkernivå etter et måltid.

https​://www.​researchgate​.net/​publication/​268039502_​A_​low_​dietary_​intake_​of_​cod_​protein_​is_​sufficient_​to_​increase_​growth_​improve_​serum_​and_​tissue_​fatty_​acid_​compositions_​and_​lower_​serum_​postprandial_​glucose_​and_​fasting_​non-​esterified_​fatty_​acid_​concent

Fiskeproteiner kan bremse fedme

Forsøk med rotter tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere fedme, risiko for diabetes (type 2) og innhaldet av farlege feittstoff i blodet. Kilde: NIFES: https​://​nifes.​hi​.no/​lakseprotein​-kan​-bremse​-fedme/

Kampanje – Prøv Insubalance gratis